“Да вдъхновим гражданите на бъдещето“

Тази година се проведе за пореден път среща на R.Y.E. Европа. Домакин на събитието беше симпатичното френско градче Евиан. 

Водещото послание на събитието беше: „Да вдъхновим гражданите на бъдещето“.

Ателиетата на R.Y.E. България

В четири от дните на семинара R.Y.E. България проведе ателиета с различни теми.

През първия ден преговорихме основните принципи на R.Y.E. Минахме чрез интерактивни групови дейности през шестте стъпки на Патанджали. Тези стъпки се използват като база за принципите на R.YE. 

На втория ден ден показахме няколко примерни урока по музика за различни възрасти. 

На третия ден преподаването беше свързано с пътуването из различни географски места. 

През четвъртия ден се  пренесохме в различни моменти от човешката история.

Среща с единомишленици

На тази международна среща се запознахме с много нови учители. Срещнахме и познати лица от миналата среща на R.Y.E. в Офир, Португалия. Общото от срещите с новите и вече познатите лица  беше усещането за общуване с единомишленици.

Много радостна беше отново срещата ни с Мишелин Флак. 

Едно от нещата, които Мишелин сподели, е, че във френската образователна система вече официално е признато и прието използването на йога техники в образованието. 

Лекции, практики, танци и песни

Впечатляваща беше и лекцията на Жак дьо Колон. На нея той представи различни важни точки за постигане на щастие в живота. Лекцията беше синтез на разнообразни философски идеи с йога разбирания. Много бяха красивите истории, примери и цитати, които той даде.

Силна емоция остави и медитация за сърцето, която ни води Мишелин Флак. 

В последната вечер на семинара имаше представление на различните ателиета, танци, песни и най-накрая пътуване с влак, построен от всички участващи на семинара. Една грандиозна композиция от йога пози, която демонстрираше първата практика от R.Y.E. -“Живот заедно“.

Семинарът бе искрено вдъхновение. Остави отпечатък в сърцата ни и породи много идеи за бъдещи проекти  как да вдъхновяваме не само гражданите на бъдещето, но и тези, които ги водят по пътя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *